Пияният 53-годишен мъж, който удари с лопата по гърба катаджия в района на Хаджигенова чешма, е беглецът от катастрофата на кръстовището до „Авко“ на бул. „Липник“, където бяха ранени трима мъже. Двата инцидента станаха в неделя през час и половина.
В 14.45 часа хонда изчаквала на светофара на „Липник“ с ул.“Иван Ведър“. Внезапно в нея се врязал мерцедес, който след удара се изтеглил малко назад и тръгнал с пълна газ към Николово. От удара и тримата мъже в хондата получиха наранявания.
Около 16.15 часа наряд на КАТ открил мерцедеса с пресни следи от удар по предната броня до къща около разклона за Хаджигенова чешма. Униформените започнали оглед на автомобила, но от къщата изскочил видимо почерпеният О.А. с лопата в ръка. С преплетен език бабаитът обяснил, че автомобилът е негов, но го бил дал на позната да го ползва. Докато разказът вървял, пияният се опитал да влезе в колата, но катаджията му попречил и получил удар с лопата в гърба. Тогава другият автоконтрольор се намесил и О.А. бил арестуван.
Направената по-късно дактилоскопична експертиза установила по волана следи само от О.А., което доказало, че той е управлявал автомобила. Бабаитът е предаден на прокуратурата за едро хулиганство, извършено срещу служител на МВР при изпълнение на служебните му задължения.