Наглостта на телефонните измамници покори недостиган досега връх - трудноподвижна жена бе накарана да им занесе парите на крака във Ветово. В сценария с измислена катастрофа за втори път е използван полицай.
В понеделник в четири без двайсет следобед на телефона на 75-годишна жена инвалид в Басарбово се обадил мъж, който се представил за „полицая Петко, познат на дъщеря ти“. Ченгето казало, че тя е блъснала момче във Ветовско, което починало на път за болницата и ако майка й иска да я отърве от съд, трябват пари. Старицата казала, че има само 150 лева. Мнимият полицай светкавично пресметнал, че не си струва да ходи от Ветово до Басарбово и повикал бабата при него. Така трудноподвижната жена хванала рейс до Русе, после до Ветово и на първата спирка, която е до бургуджийската махала, дала парите на непознат. После направила връзка с дъщеря си и разбрала, че е излъгана.
Във вторник изгоряла още една жена на 73 години. Тя дала 1000 лева на мъж по схемата за операция на близък. Куриерът бил на около 45 години, висок 170 см, мургав с шапка с козирка и черно кожено яке.
В неделя главният секретар на МВР Светослав Лазаров  съобщи, че на 6 февруари са арестувани 8 измамници от Ветово за серия удари в Пловдив. Това обаче очевидно не се е отразило на „бизнеса“ на мургавите престъпници, които от десетилетия обират състрадателни и наивни хора.