Шофьор на скъп автомобил с турско знаме нагло паркира на плочките пред самия вход на сградата на общината в събота около 16 часа. За това алармира общинският съветник от ВМРО Траян Тотев, който определи случилото се като „турска наглост в центъра на Русе“. Всъщност сигналът е подаден от граждани, а предположението на Тотев е, че колата е на генералния консул на Турция, като настоява нарушителят да бъде установен и санкциониран.
В събота в Пленарна зала имаше концерт за Международния ден на майчиния език, а сред гостите на празника беше и генералният консул на Турция в Бургас Селен Гюзел, което е и вероятно причината за предположението на общинския съветник.  
Недопустимо е някой, само защото е с турско знаме и скъп автомобил, да му бъде позволено да паркира на централния площад. Движението там е забранено и дори президентът не паркира там, коментира още Тотев.
Впоследствие общинският съветник информира в профила си във фейсбук, че кметът Пенчо Милков го е осведомил, че са взети мерки. По думите му автомобилът е пуснат до паркинга на общината, но е продължил и е паркирал пред самия вход на информационния център. Тотев е получил уверение, че ще бъде потърсена отговорност на нарушителя. От общинска администрация ще се обърнат с писмо към генералния консул на Турция в Бургас, за да изразят позиция срещу постъпката на консула, посочи още съветникът.