Зачестилите телефонни измами взеха поредната си жертва.
В 13.10 часа в четвъртък на домашния телефон на 73-годишна русенка позвънил мъж, който се представил като лекар в болницата и съобщил, че синът й е пострадал при злополука, положението е критично и се налага спешна операция, за която трябват 3500 лева.
За по-сигурно „докторът“ поръчал на бабата да се обади на доцент в „Пирогов“, за да се разберат как ще стане предаването на парите.
Разтърсената от лошата вест майка успяла да събере 1100 лева и позвънила на „доцента“, който се съгласил да оперира сина й за тази сума. После по негови указания жената сложила банкнотите в плик, който дала на изпратен в дома й мъж. Чак след това се свързала със сина си и разбрала, че е излъгана. 
Същевременно вчера в Тържговище е задържан един от доказаните майстори в този вид измами - 39-годишният Атанас Димитров от Ветово, който успял да излъже 69-годишна жена да му даде 1750 лева за капарирани от сина й три климатика. Парите са върнати на жената, а Атанас отива на съд, където може сериозно да го стреснат с някое порицание или пробация.