29-годишната Диана Арсова от Смолян се класира първа в своята група и седма в света в надпреварата за участие в полярната експедиция Fjallraven Polar 2016 в Северна Норвегия. До края на състезанието тя събра над 8000 гласа и зае челна позиция в групата, в която попадат България и Холандия.

В оспорваната надпревара взеха участие около 1200 кандидати. Експедицията ще се проведе през април 2016, продължава 4 дни и ще бъде около 300 км. с шейни. Ще участват 24 души от цял свят.

„Там, където ще бъдем обикновено температурите са около минус 30 градуса, ако има много силен вятър се чувства като минус 60 градуса“, разказа Диана за bTV.

Тя кандидатства за втора поредна година за експедицията. В момента живее и работи в Холандия, смейството й е в Смолян. Завършила е ГПЧЕ „Иван Вазов“, английски и немски език.

След това Диана заминава за Шотландия, където завършва компютърни системи и технологии ,в момента работи в тази сфера в Холандия. Хобито й е катеренето, на което посвещава доста време. За експедицията младото момиче научило от списание Нешънъл джиографик.