Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал намери оправдание за загубата с 2:3 от Волфсбург, която изхвърли отбора от Шампионската лига. Той смята, че грешните решения на съдиите в срещата, а и не само в този двубой, са повлияли за това "червените дяволи" да завършат на третото място в групата. 

"Не смятам, че сме били фаворит в групата, която бе доста оспорвана. Видяхте, че всички резултати в нея бяха 1:0 или 2:1. Още в мача с ПСВ имаше някои лоши съдийски решения, а същото се случи и днес, когато някои отсъждания на съдиите не бяха позитивни за нас. Когато сме в толкова оспорвана група, това има голямо значение", коментира Ван Гаал.

Холандецът бе попитан конкретно за ситуацията с отменения гол, когато бе отсъдена засада на Хуан Мата, защото той влияеше на ситуацията. Холандецът обаче заяви, че не смята, че играчът му е влияел на вратаря. "Щом страничният съдия е видял така ситуацията, значи е много добър", заяви с ирония наставникът на Юнайтед.

"Не може първо да посочиш, че има гол, а след като няколко играчи дойдат при теб, да си промениш мнението, че има засада. Това е много странно. Според мен Мата не влияеше на ситуацията, защото топката летеше към вратата и той нямаше как да я достигне. Естествено, когато вратарят видя, че Мата е в засада, веднага реши да го посочи на съдията, за да се оправдае с него", добави Ван Гаал.

Той призна, че дори не си е помислял, че Манчестър Юнайтед ще трябва да продължи участието си в Лига Европа. "Дори не съм си и помислял подобно нещо. Много съм разочарован, както и моите играчи. Искахме да покажем какво можем в Шампионската лига, а това вече не е възможно", завърши Ван Гаал.

Въпреки краха той заяви, че "червените дяволи" до момента се представят по-силно, отколкото през миналия сезон. „Фактите говорят, че сме по-добри от миналата година. Аз говоря единствено с факти. Пример - Юнайтед стигна по-далеч в Купата на Лигата в сравнение с предишния сезон", коментира Ван Гаал. Наистина през настоящата кампания „червените дяволи“ изиграха два мача и отпаднаха с дузпи срещ Мидълзбро, докато през сезон 2014/2015 падна с 0:4 от третодивизионния Милтън Кийн Донс още в първия си мач от надпреварата.