Регионалната служба по заетостта в Русе бе единствената отличена на национално ниво за 2015 г. за най-голям принос и иновативен подход при реализацията на схемата „Младежка заетост“. Наградата получи директорът Драгомир Николов на официалната церемония „Работодател на годината 2015“ в София.
Екипът на дирекцията заслужи отличието с активната си работа, при която в бюрата по труда в областите Разград, Русе, Силистра и Търговище са разкрити над 4100 работни места за стажове и обучение на младежи до 29-годишна възраст. Индивидуални посещения и консултации при работодателите, комуникация през интернет, анкети и персонална подкрепа са само част от новите дейности в дирекцията. Единствена русенската дирекция се включи в проекта „Студентски практики“, по който 35 студенти от Русенския университет преминаха стаж в службата. 
За най-добри постижения през годината на трето място са класирани Бюрата по труда в Русе и Бяла, а  за значим принос са отличени и служителите Светла Данева от Службата по заетостта в Русе и Катя Желязкова, директор на Бюрото по труда в Попово.