Щом вносителят на конкретно предложение отсъства, следва то да не се разглежда и обсъжда на комисиите към Общинския съвет. До това решение стигнаха вчера членовете на комисиите по култура и земеделие, в чийто дневен ред бе включено предложението на Мариета Волф от „Глас Народен“ до 23 декември общинските съветници да излязат с декларация и да се откажат от една своя заплата, като парите бъдат насочени към общинското „Звено за услуги в домашна среда“. 
На земеделската комисия председателят на групата съветници от „Патриотите-ВМРО“+“Глас народен“ Галин Григоров поиска да вземе отношение по темата, тъй като Волф не знаела, че като вносител трябва да присъства на всяка комисия. Владислав Атанасов от ГЕРБ обаче каза, че при отсъствието на вносител предложението не трябва да се гледа на комисия, а на сесия. Председателят на общинския съвет Христо Белоев също го подкрепи, като посочи, че е редно вносителят да присъства на комисии, и допълни, че практиката е такава. 
Предстои днес на други две комисии да стане ясно дали предложението за дарението на една месечна заплата ще бъде прието с въодушевление от общинските съветници.