С празнична торта със синьо лъвче и чаша шампанско СДС-Русе посрещна 26-тия си рожден ден. Тортата с искрящи фойерверки разрязаха областният председател на партията Драгомир Дамянов и общинският лидер Станимир Станчев. Коктейлът вчера по обeд уважиха членове на партията, сред които и част от нейните основатели, както и представители на формациите от Реформаторския блок в Русе. 
За членовете и всички симпатизанти на СДС това е един много специален ден. По инициатива на националното ръководство днешният ден се отбелязва в почти всички общини и най-вече в големите областни градове. СДС-Русе измина нелек път, но ни предстои още по-труден, каза Станчев. Той подчерта, че това е единствената партия от бившия соцлагер, която е съумяла да мине през всички катаклизми и да се запази.
Убеден съм, че всички от СДС-Русе можем и знаем как да продължим пътя, доказахме, че сме устойчиви, доказахме, че имаме силата, волята и възможностите да застанем пред нашите симпатизанти, членове, гласоподаватели с гордо вдигната глава и да си признаем преди всичко грешките, а след това да казваме какво сме направили и какво можем да направим, допълни общинският председател.