Пироман с психични отклонения вдигнал на крак огнеборците два пъти за 20 часа, докато накрая бил прибран в Психодиспансера, откъдето бил пуснат в домашен отпуск.
Първият сигнал за запален апартамент във вх.А на бл.“Пастрина“ на ул.“Петрохан“ се получил в 1 часа след полунощ на 4 декември от съседи на третия етаж. Екип огнеборци отишли на място и установили, че стаите са празни, в хола горят струпани боклуци, а собственикът отсъствал. Огънят бил бързо загасен.
На следващия ден в 20 часа друг човек от същия блок съобщил за нов пожар, но във вх.Б, където живее сестрата на пиромана. Там огнеборците намерели мъж, който бил запалил печка на твърдо гориво, но от нея излизал гъст черен дим и имало реална заплаха от нов, този път доста по-голям пожар. Печката била загасена, а 35-годишният мъж бил откаран в Психодиспансера с линейка на Спешна помощ.
Омръзна ни от този човек, вече предизвиква пожари в блока за пети път, но като го откарат в Психодиспансера, престоява там шест месеца и го пускат. Сестра му го приютява в апартамента си, но той постоянно идва в нашия вход, чупи прозореца на входната врата, отваря я, отива в апартамента си и пак го подпалва. Добре че сестра му изнесе всички мебели и няма какво да гори. Миризмата от пушека обаче се наслоява във входа и после ние я дишаме, възмущаваха се вчера двама съседи от вх.А.