Депутат от ГЕРБ е поканил приятелките си, които хвърлиха плаката „оставка” върху народните избраници от БСП в пленарната зала. Това обяви Антон Кутев и поиска председателят на Народното събрание да отнеме правата на Александър Ненков от ГЕРБ да кани хора в парламента.

„Момичетата, които по-рано тази сутрин разпънаха транспарант с надпис „оставка” и след това го хвърлиха върху депутатите от БСП, са попаднали в Народното събрание по покана на Александър Ненков от ГЕРБ. Направихме проверка и стигнахме до извода, че това, което Ненков се опита да представи като гражданска акция, се оказа само и единствено театрален фарс, режисиран от него, в който са поканени негови приятелки. Ще настоявам за процедура председателят на парламента да отнеме възможността на Александър Ненков в следващия месец да кани свои приятелки в Народното събрание”, каза още Антон Кутев.

„Имаше нарушение на вътрешните правила, където е постановено, че не може присъстващите да осъществяват агитация. Квесторът, който отговаряше за балкона, също ще понесе своята отговорност. Ще преценя какви още мерки ще предприема, защото това не може да се повтаря”, обяви председателят на парламента Михаил Миков.