Една от най-вълнуващите нови поредици на световния тв канал „Нешънъл Джиографик“ ще дефилира и на голям екран в Русе. На 12 декември от 16 часа в Синема Сити ще бъде прожектиран епизод от „Пробив“ - антология за водещи учени и техните революционни иновации и постижения, които ще променят живота ни в близко и далечно бъдеще.
Поредицата разказва всяка неделя от 20.55 ч в тв ефира историите на хората и технологиите, свързани с откритията им и разкрива как изобретенията им оформят облика на бъдещето. Всеки едночасов епизод е режисиран от холивудски визионер. В Русе ще бъде прожектирана лентата на Пол Джимиати за последните новости в сферата на технологиите.
„Нешънъл Джиографик“ е предвидил специален жест за русенските си почитатели. От 10 часа на 7 декември до 16 часа на 9 декември във Фейсбук страницата на тв канала ще бъдат разиграни 50 покани за прожекцията за двама, което означава, че те ще имат гарантирани места в салона. Ще спечелят хората, които първи отговорят правилно на публикувания там седмичен въпрос.