В най-стария град в Европа, Пловдив, един старец, който някога е шпионирал съседите си за тайната полиция, продължава да го прави повече от 30 години по-късно за развлечение. Той е убеден, че британецът, който живее отсреща е отговорен за изчезването на един турист. Всичко се усложнява още повече, когато чужденецът започва връзка с внучката му. Докато се опитва да разкрие истината, той се сблъсква и с една коренна промяна в културата - от такава, в която хората се опитват да запазят личния си живот в тайна, до такава, в която споделят публично всяка своя стъпка. Междувременно се разкрива противоречивото му минало.
Това е сюжетът на новия български трилър „Ретроспект“, който е първият в България на режисьора Стивън Луис Симпсън.
„За първи път някой се мести от Холивуд, за да прави филми на български и с български актьори. А звездата от музикалната сцена Керана прави своя филмов дебют в една от главните роли“, казват продуцентите на филма.
Филмът ще бъде прожектиран в рамките на национална премиера в „Синема Сити“ в Мол Русе и повече от 50 други кина в страната от 3 май. Така ще се изпълни изричното желание на Стивън Луис Симпсън той да стигне до възможно най-много зрители,  „тъй като това е една вълнуваща и забавна история, с брилянтни актьори“.