Шуменецът Радослав Златев/24 г./, който закла майка си Еленка /50г./, остава в ареста с постоянна мярка задържане под стража, реши в петък окръжният съд, пише "Труд". 

Младият мъж запази хладнокръвно мълчание, не е давал обяснения и пред разследващи. Пред съдия Светлин Стефанов той каза само "илюминати", когато магистратът го прикани към последна дума. От лаконизма му не стана ясно дали се причислява към тайното общество, или е застъпник на възгледите им. Според служебния защитник Николай Трошев, Радослав е бил под въздействие на наркотици и с ограничено съзнание. Разказал е, че потребява марихуана и чай за пушене.

Сигурно е, че нещо му е дало канска сила - нанесъл 18 прободни рани в шията на жената, едната е била от ухо до ухо и е прерязал гръкляна й. Както "Труд" писа, кървавата трагедия тръгнала от домашен спор, майката побягнала навън и била препъната и заклана пред жилищния вход.

Защитата искаше експертиза да установи вменяемостта на младия мъж и тогава да се иска постоянен арест. Съдът остави майцеубиеца зад решетките за тежкото криминално дейние. Вече е назначена съдебнопсихиатрична експертиза, взета е и кръвна проба, която ще докаже дали е бил под въздействие на алкохол или наркотици.

Радослав няма да обжалва постоянния арест, поне така е казал на служебния си защитник. Той обаче постоянно менял настроенията си - лутал се между мълчание, сълзи и успокоение.

Пред съда Радослав, известен като Радо Кърпата, беше доведен в петък без атрибута му за главата, който обичал да носи. Причината е, че може да посегне на живота си с нея.