Педофил от Англия е задържан в къщата му в Босилковци при съвместна акция на служители от ГДБОП и РПУ-Бяла, проведена под ръководството на Районната прокуратура в Бяла. Акцията на антимафиоти и полицаи е проведена на 26 ноември, докато 50-годишният перверзник примамвал деца в региона с детска порнография по интернет.
Слабичкият рус англичанин се преселил в Босилковци преди пет години. Постепенно той създал над 50 акаунта и разпространявал детско порно в интернет. Отделно чужденецът направил профили с различна виртуална идентичност, с които членувал в затворени групи за сексуални насилници на деца.
При ареста чужденецът оказал съпротива и направил опит да изтрие файловете, но не успял. От дома му са иззети три лаптопа, два таблета, телефони, флаш памети и множество дискове с детско порно с внушителен общ обем - над 1 терабайт.
Проучване установило, че непоправимият извратен хищник вече е лежал за педофилия в затвора в родната си Англия.
По случая е образувано досъдебно производство. Първоначално перверзникът хищник бил оставен в ареста за срок до 24 часа, но с решение на Районния съд в Бяла от 30 ноември бил прехвърлен за постоянно в следствения арест в Русе. За случая са уведомени полицейските власти в родината на задържания и Европол.