"Ще бъда честен, годината бе много трудна за мен. В някои моменти се появиха съмнения и не се чувствах добре", призна българският тенисист Григор Димитров в интервю за официалния сайт на ATP.

Хасковлията не успя да повтори отличното си представяне от 2014-та година, като след поредица колебливи резултати в крайна сметка завърши сезона на 28-мо място в ранглистата. "Колкото и негативно да беше, по някакъв начин мисля, че всички ми се случи по този начин. Сега вече съм изпитал и двете крайности - Един ден си в топ 10, аз бях номер 8 в света, а на следващия си номер 28. Това е голям контраст и вече гледам на нещата по различен начин", коментира Димитров.

"Основното нещо през годината бе изграждането на правилния отбор край мен, което е една от най-трудните задачи. Трудно е да намериш точните хора, но когато го направиш, това е истинско богатство, което трябва да цениш и да работиш. Хубаво е, че отново се чувствам жив, с това, което ми се случи в последните седмици. Чувствам, че тоново имам искрата в мен и съм мотивиран", каза още българският тенисист.

"Постигнах голяма победа в последния турнир, на който участвах, което бе добре. По-добре късно, отколкото никога! Да играеш срещу Чилич във втория кръг не е много забавно. Беше трудно, но това е част от красотата на играта. Сега вече винаги мисля дългосрочно, когато подхождам към нещата", допълни Димитров.