Районен началник на ВиК бил повален с тежък юмрук на земята, след като връчил уведомление на длъжник за неплатената сума. Инцидентът станал на 13 януари в Малко Враново.
Нокаутираният инспектор отговарял за района на Община Сливо поле и заедно със свои колеги тръгнал да напомня на длъжниците за просрочените им сметки. В една от къщите обаче избухнал скандал. Домакинът заявил, че няма неплатени сметки и започнал да размахва фактури. След това се развикал на турски на местния водопроводчик, че водомерът не отчита правилно. Напрежението ескалирало, когато се намесил и синът на длъжника, който започнал да сипе нападки срещу местния служител на ВиК, който решил да не се разправя повече и тръгнал към служебната кола. Разлютеният син го последвал, а началникът застанал на пътя му в опит да потуши кавгата и отнесъл юмрук в лицето, след който паднал на земята. Синът продължил да гони местния водопроводчик, който побегнал към центъра на селото и подал сигнал на спешния телефон 112.
Заради бойния си порив срещу длъжностно лице, на което причинил лека телесна повреда, агресивният син се изправи пред съда. На първа инстанция той бе освободен от наказателна отговорност и глобен с 1200 лева. Присъдата може да се обжалва.