Емблематичният Русе Гранд хотел „Рига“ постигна двоен успех на церемонията по връчване на юбилейните 20-и годишни награди за професионални постижения в областта на хотелиерството, ресторантьорството и мениджмънта. Отличията бяха връчени от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) на празнична церемония в „София Хотел Балкан“.
За втора поредна година и общо за трети път ресторант „Панорама“ на Гранд хотел „Рига“ бе отличен в категорията „Гурме ресторант“ на годината в България. Наградата получи мениджърът на елитното заведение Светлозар Костов.
За втори път след 2012 г. Гранд хотел „Рига“ заслужи приза в категория „Хотел за събитиен туризъм“. Наградата получи мениджърът на комплекса Евгения Петрова.
Всички победители получиха златна статуетка, грамота и предметна награда. През изминалите години УС на БХРА отличи с награди както утвърдени имена в туристическия бранш, така и иновативни концепции, туристически атракции и др. Постигнатите професионални успехи и положителни резултати в сферата на туризма допринасят за утвърждаването на положителния имидж на дестинация България.
На събитието присъстваха министърът на туризма Николина Ангелкова, заместник-председателят на Народното събрание Иван Иванов и председателят на парламентарната комисия по икономическа политика и туризъм Петър Кънев. Сред гостите бяха още членове на Управителния и Контролния съвет на БХРА, както десетки собственици и управители на хотели и ресторанти от цялата страна.