Неймар показва уникални неща и заслужава да спечели "Златната топка", споделя бившият български национал Емил Костадинов.

"Според мен тройката за "Златната топка", включваща Лионел Меси, Кристиано Роналдо и Неймар е напълно заслужена. В момента това са тримата най-постоянни футболисти. Да, Луис Суарес и Томас Мюлер също заслужават да бъдат в Топ 3, но трудно биха изместили някой от първите трима. Ако беше петица, те щяха да бъдат в нея със сигурност.

Аз мисля, че тази година "Златната топка" трябва да отиде в Неймар. Това момче показва все по-добри неща и то с всеки изминал мач. Наистина притежава уникални качества и играе еднакво силно както за Барселона, така и за Бразилия. А по принцип рядко големите звезди блестят и за клуба си, и в националния си тим. Неймар ще бъде лицето на следващото поколение големи звезди, ако продължава по този начин. Все пак трябва да отбележим следното нещо. Той е бразилец. В него има много футбол, но дисциплината не му е силната страна. Трябва сериозно да работи и в този аспект, ако иска един ден да е на мястото на Меси и Роналдо.

Гледайки как се развиват Лионел Меси и Кристиано Роналдо, мога спокойно да кажа, че аржентинецът ще доминира през следващите 2-3 години. При голмайстора на Реал Мадрид се забелязва спад. Това обаче е нормално с оглед на неговото ЕГН и той ще продължава да върви надолу, въпреки огромния си потенциал. Докато Меси продължава да прави всичко с огромна лекота", казва Костадинов пред "Меридиан мач".