Двете нови архитектурни перли на Русе „Булстрад Арена“ и административната сграда на Речна информационна система /БУЛРИС/ очакват подкрепа в тазгодишния конкурс „Сграда на годината“ до 9 декември. Със започналото вчера онлайн гласуване на сайта на конкурса (www.sgradanagodinata.bg) се определя победителят в категорията „Сграда на публиката 2015“.
Всеки посетител може да гласува за една сграда от всяка категория, като получава потвърждение за гласа си на посочен от него имейл. Победителят от онлайн гласуването ще се обяви на официалната церемония по връчване на наградите в конкурса вечерта на 9 декември.
Най-престижното събитие за награди в областта на инвестициите, архитектурата и строителството в България се провежда за 14-а поредна година. „Булстрад Арена“ е номинирана в 2 категории - „Сгради спортна инфраструктура“ и „Бетонът в архитектурата“. В категорията „Обществени сгради с бизнес предназначение“ се състезава БУЛРИС.
Основната цел на конкурса е да отличи най-добрите постижения в областта на архитектурата, строителството и инвестициите. В него могат да участват всички реализирани в страната сгради, получили разрешение за ползване в периода от 1 ноември 2014 до 31 октомври 2015 г.
На миналогодишния конкурс награди получиха цели три нови русенски сгради - Канев център, заводът на „Витте Аутомотив България“ и Екомузеят, а Доходното здание бе избрано за Емблема на България.