65 000 бележки за покупки на стойност 787 538 лева са регистрирали 2304 души от Русе и региона в лотарията на НАП и Министерството на финансите. Томболата набира лавинообразна популярност и до момента сайтът за участие в нея www.kasovbon.bg е посетен над 2.5 млн. пъти, а регистрираните бележки са близо 1.5 милиона на обща стойност 20 милиона лева. 
Освен по интернет в играта вече може да се участва и чрез телефона на агенцията 0700 18700. Обаждането е на цената на градски разговор от стационарен телефон или според тарифния план на мобилните оператори. Услугата работи денонощно и е напълно автоматизирана, съобщиха от приходната агенция. 
Голямата награда - лек автомобил „Опел Астра“ с всички екстри, ще бъде изтеглена по Коледа догодина, а дотогава всяка седмица след 20 декември данъчните ще дават марков смартфон, а всеки месец - 40-инчов смарт 3D телевизор. 
Лотарията е достъпна за всеки, навършил 14 години, който е регистрирал валидни касови бележки, издадени след 16 ноември. Няма ограничения за вида на покупката, нито изискване за минимална и максимална стойност. Задължително условие за получаване на награда е участникът да пази хартиено или сканирано копие от фискалния бон.