Григор Димитров все още не е потвърдил дали ще участва в турнира от сериите "АТП 250" в София догодина. По всичко изглежда, че най-добрият български тенисист ще пропусне надпреварата, която ще се проведе между 1 и 7 февруари в зала "Арена Армеец".
Днес министърът на младежта и спорта Красен Кралев изрази надежда, че българската публика ще може да види Димитров в състезателни условия, а не само в демонстративни. Кралев обаче намекна, че това вероятно няма да се случи.
"Ако той реши да участва, ще бъде в негова полза не само заради публиката, а и защото ще има голям шанс за успех. В крайна сметка ние правим този турнир и заради публиката, и заради нашите състезатели", каза Кралев.
"Имаме много успешни състезатели, не е само Григор Димитров. Освен това имаме Адриан Андреев, който е огромен талант. Има огромен интерес към практикуването на този спорт в България. Наистина много работихме, за да спечелим този турнир. Всичко това го правим с ясното съзнание, че тенисът е един от спортовете, които ангажира най-много хора - от 5 до 70-годишни", допълни той.
"Турнирът в София е чудесен шанс и за Григор, и за българската публика. Едно е да играеш демонстративен мач, друго е в състезателни условия. Видяхме колко много българската публика обича Григор. Дано да успее да го види в състезателни условия", каза още спортният министър.