Футболистите на „Дунав“ победиха „Лудогорец 2“ с 4:1 и с актив от 35 точки поведоха колоната в „Б“ група. Дългоочакваната рокада на върха в „Б“ група стана факт след загубата на „Поморие“ с 1:2 като гост на „Оборище“ /Панагюрище/. За да удържат лидерската си позиция, дунавци трябва да се справят в последния си мач за тази година срещу „Литекс 2“ в Ловеч. Мачът ще се играе на 5 декември от 14 часа. 
Русенският отбор бе като тайфун през първото полувреме и набързо ошамари отбора на разградчани, в чийто състав личаха имената на няколко младежки национали. Ако въпросните млади звезди са утрешният ден на държавния мъжки отбор, Бог да го прости българския футбол! 
Но да не омаловажаваме въобще успеха на „Дунав“, защото бе постигнат със зряла, интересна и зрелищна игра. Ако отборът бе зареден с подобен нерв и в мача срещу „Спартак“ /Плевен/ преди малко повече от седмица, със сигурност щеше да има още две точки в актива си.
Началото на головата фиеста бе поставено в 3-а минута от Юлиян Ненов. Юношата на ЦСКА се разписа за 7-и път от старта на първенството. Юли намери топката след разбъркване в наказателното поле и я заби под гредата с топовен фалцов удар. 6 минути по-късно той се впусна в рейд по десния фланг, шутира, вратарят Аргилашки изпусна нелепо топката до лявата греда и съобразителният Михаил Милчев я довкара в мрежата - 2:0.
Приносът на централните защитници в атака продължи с попадение на Мартин Ковачев. Той стреля технично в 16-а минута и късият му диагонален удар прати Аргилашки да търси топката в левия долен ъгъл - 3:0. Светкавичното 4:0 бе оформено от капитана Деян Димов, който бе точен в 29-а минута за гол №6 в личната си сметка. Шокираните гости направиха 4:1 с голяма доза късмет. Преслав Ивелинов Петров шутира от фаул, топката рикошира в стената и коварно се плъзна по мократа трева покрай плонжиралия Мартин Луков - 4:1.
„Лудогорец 2“ тръгна да търси след почивката по-почетна загуба, но защитата се оказа уязвима за контрите на русенци. „Дунав“ можеше да довърши съперника си, но невероятен по традиция пропуск на борбения Миро Будинов от 2 метра и още няколко спасявания на резервния вратар Емил Костадинов запазиха резултата от първото полувреме. Секунди преди края на мача Юлиян Ненов изстреля истинско торпедо под напречната греда, но Костадинов отрази и този шут.
Най-хубавото от двубоя в събота бе, че дунавци играха като сплотен колектив. Бореха се за всяка топка, помагаха си във всички фази на играта, поддържаха много добро темпо през почти цялото време. Халфовата линия бе много по-стабилна и изобретателна в сравнение с мача срещу „Спартак“ /Плевен/, но това може би бе така, защото чевръстият Николай Колев и Светослав Читаков помагаха дружно на Ивайло Раденцов и Деян Димов. Хубаво се включи и Николай Парнаров. Натрупал извинени отсъствия заради дълго лечение на травма, той смени контузения Атанас Атанасов и затвори дясната зона с много огън и желание за игра.
И все пак играчът на мача бе Юлиян Ненов. Освен с невероятния си гол, той се отличи с още няколко майсторски изпълнения, колкото да затвърди впечатленията, че ако продължава да се труди така, вратите на елитния български футбол ще са широко отворени за безспорния му и ярък талант.        
Дунав“: Луков, Петков, Ковачев, Атанасов /15-Парнаров/, Милчев, Димов, Ненов, Раденцов /87 - Патев/, Будинов, Читаков /75-Костадинов/, Колев. 
„Лудогорец 2“: Аргилашки /46 - Господинов/, Попадиин, Преслав М. Петров, Марем, Преслав И. Петров, Антонио Георгиев, Димитров, Александров, Почански /46 - Цвятков/, Смирнов, Чунчуков /79 - Александър Георгиев/.