Купонджийско настроение довело до агресивен конфликт в популярна механа. 
Към 22 часа на 2 май 2014 година партито било в разгара си, атмосферата била почти като в дискотека - приглушена светлина, пускане на музика от диджей и думкане от барабанчик. Всичко това помогнало на клиент на заведението да свали задръжките си, да се отпусне и да се включи в забавлението. Така той хванал досущ като музикални инструменти приборите за хранене пред себе си и започнал да си тактува на пусканите песни, като барабанял по чинията с вилицата и ножа си. Удоволствието обаче било единствено за него, докато раздразнението на хора от съседна маса растяло с всяко следващо почукване в ритъма на музиката. Така се стигнало до кулминацията, когато една от жените не издържана на звънливото тактуване, отишла до мъжа и с ярост тръгнала да дърпа приборите от ръцете му. Той се опитал да й се противопостави, тъй като се уплашил да не го наръга с ножа. В суматохата ножът, който мъжът държал, отскочил от ръката му и ударил лявото стъкло на очилата му. От удара стъклото се издраскало непоправимо. След намесата на други хора в заведението, скандалът бил прекратен. 
На следващата сутрин човекът се уверил, че луксозните му очила са почти съсипани и трябвало да смени поне едно от стъклата. Затова и поиска обезумялата от раздразнение жена да му възстанови разходите по ремонта на скъпите очила. 
На първа инстанция той поиска 700 лева, но претенцията му бе изцяло отхвърлена. Районните съдии не видяха категорични доказателства, които да потвърждават недвусмилено кой е виновен за съсипаните очила. Не такова обаче се оказа мнението на магистратите на втора инстанция. Окръжният съд прецени, че е безспорно, че жената от съседната маса е станала и е изтръгнала „музикалните“ прибори от ръцете на клиента. И така се е стигнало до надраскването на едното диоптрично стъкло, за което тя трябва да поеме отговорност и да плати 384 лева за подмяната му. Решението е окончателно.