„Протестираме срещу високите цени на винетките спрямо качеството на пътищата. В Северна България няма магистрали, а за пътя Русе-Бяла, по който всекидневно стават катастрофи, не се прави нищо. Цената не отговаря на качеството, което е най-важно в един продукт“, каза Любомир Камбуров, който беше един от протестиращите в събота в Русе срещу поскъпването на винетките. В автомобилното шествие в града се включиха над 30 коли, които се придвижиха бавно от Халите до Дунав мост. Колоната беше ескортирана от два полицейски автомобила. 
„За много работи трябва да се протестира, защото нещата опряха до кокала. Слабото присъствие на русенци на протеста обаче означава, че те са съгласни с безумното увеличение на винетките“, коментира Йордан Михайлов. 
Ние нямаме нито първокласни пътища, нито магистрали, тоест такава цена на винетката е абсолютно необоснована, заяви един от организаторите на протеста общинският съветник Мариета Волф от „Глас народен“. Тя обясни, че организацията на протеста е била в социалната мрежа, където участие са заявили около 150 човека, включително мотористи и велосипедисти. 
„Ако 50%-ното увеличение на цената на годишните винетки не кореспондира на 50%-но повишаване на качеството на пътищата в България - време е да спрем да мълчим!“, бе призивът на организаторите.
Участниците в протеста коментираха, че заради лошите пътища непрекъснато се налага да ремонтират колите си. Тя бяха категорични, че при сегашното състояние на пътищата е истинско безумие да се увеличава цената на винетките.