Възрастна жена разбрала, че е измамена, когато мъжът отсреща на телефонната линия я напсувал. За късмет обаче бабата се отървала само с 500 лева, а не с поисканите й 4000.
Този път в действие била вкарана схемата за закупуване на техника, която роднина уж поръчал. В сряда в 11.50 часа на домашния телефон на 82-годишна русенка се обадил мъж, когото тя припознала за свой роднина от друг град. След обичайната размяна на топли думи бабата била помолена от „братовчеда“ да плати 4000 лева в „Техномаркет“ за четири токови трансформатора, които бил поръчал преди седмица и сега трябвало да се даде половината сума. Поисканата сума стреснала старицата, но „сродникът“ я успокоил, че ще й даде мобилния телефон на управителя на магазина, за да се разберат колко капаро ще е нужно. Бабата се обадила, провела няколко дълги разговора и в крайна сметка се договорила с „управителя“ да даде на първо време 500 лева. Парите трябвало да се предадат на служител от магазина на име Ивайло, който щял да дойде пред блока й да ги вземе. Заръката на „шефа“ обаче била бабата да не затваря телефона, докато не предаде сумата, за да може после да му се обади.
Старицата слязла пред блока си и видяла непознат, който обаче й се представил като Венци, а не Ивайло. Като разбрал, че е сбъркал името, посредникът се поправил, но бабата не се усетила, че става жертва на измама и му дала 500 лева. Щом се върнала в жилището си, тя взела отворената слушалка на телефона и попитала „управителя“ защо служителят му първо е казал друго име. „Абе що не си...“, отговорил цинично гласът и затворил. Едва тогава жената разбрала горчивата истина.