Обидната квалификация „Вие сте отмъстителен, лош човек“, която била отправена в национален ефир към д-р  Бойко Иванов от дъщерята на негова починала пациентка, й донесе 1000 лева глоба. Освен това разочарованата от лекаря жена ще трябва да му плати 50 стотинки обезщетение за това, че е уронила честта му публично в предаването „Часът на Милен Цветков“ по Нова телевизия. Това реши Русенският районен съд на първа инстанция, като отхвърли претендираната от доктора компенсация от 1 лев. Според магистратите д-р Иванов е доказал, че накърненото му достойнство може да се равни на 50 стотинки и нито стотинка повече. Присъдата може да се обжалва.
Сагата е от 2 юни 2014 година, когато скърбящата дъщеря се включила в предаването, след като майка й починала, докато се лекува в Психодиспансера. Жената била чест пациент на Центъра за психично здраве, а дъщеря й имала разрешение да й помага в храненето. По-късно обаче това разрешение отпаднало, тъй като останалите пациенти негодували, защото приемали посещенията за нерегламентирани свиждания, каквито на тях не им се полагали. Ден по-късно психично болната жена трябвало да се храни сама, но се задавила фатално с парче козунак, задушила се и починала.
Първоначално почернената дъщеря се включила в телевизионно предаване, чиято тема била лечението на психично болни и състоянието на здравните заведения за тях. След време казусът й приковал вниманието на екипа на Милен Цветков и се стигнало до прякото включване от терасата на русенския Психодиспансер. Именно там били изречени обидите и клеветите, заради които д-р Иванов заведе дело и поиска да изчисти името и репутацията си.
Според медика той е бил обиден и с думите „Вие не сте порядъчен лекар“. Той даде на съда дъщерята и заради това, че според него му е приписала убийството на майка й. За тези обвинения обаче жената бе оправдана от съда.
Впрочем делото се завъртя за втори път на първа инстанция. Преди месеци Районният съд излезе с идентична присъда, като наказа дъщерята с 1000 лева глоба. И лекарят, и тя обаче обжалваха решението пред Окръжния съд, който върна делото на стартова позиция заради открити нарушения. Вероятно и това съдебно решение ще бъде оспорено пред по-горната инстанция.