Заплатите на момичетата от секретариата на Общинския съвет са обидно ниски. Въпросът е поставян многократно, но без резултат, и затова предлагам да сме по-настоятелни и заплатите им да бъдат увеличени с около 100 лева. Това каза Мирослав Славчев от „Атака“ на вчерашната комисия по икономическа и инвестиционна политика. Председателят на комисията Васил Пенчев като дългогодишен председател на местния парламент подчерта, че е запознат с работата на двете секретарки и бе категоричен, че те заслужават повече, тъй като си вършат много съвестно и качествено работата. Той припомни, че преди 5-6 месеца заплатата на едната секретарка е била повишена с 50 лева, а на другата със 70. 
Нина Крушева от „Патриотите-ВМРО“ посочи, че на предходни комисии е станало ясно, че има достатъчно средства, за да се вдигнат заплатите на кметовете на населените места, и предложи да се направи анализ на заплатите на всички общински служители и ако е възможно, те да бъдат повишени. 
Зам.-кметът Даниела Шилкова обясни, че има наредба, която регламентира увеличаването на заплатите на служителите и това е възможно само след междинна оценка и атестация.