Прекрасните малки произведения на изкуството, селектирани от журито на петото Биенале на миниатюрата, ще останат още в Художествената галерия за радост на ценителите. Големият интерес, който предизвикват живописта, графиката, скулптурата с малки размери от тазгодишната арт проява, е накарал ръководството на РХГ да продължи периода на тяхното показване. До 30 декември могат да ги видят всички, които досега не са успели да направят това, каза директорката на галерията Елена Великова. Автори на миниатюрни работи от Варна, София и дори от Турция са съобщили, че също искат да дойдат да разгледат експозицията. 
В петото издание на биеналето „Изкуството на миниатюрата“, което тази година обедини творческите търсения с мотото „Пентименто. Умението да коригираш себе си“ участваха автори от цял свят с около 700 творби. От тази година организатор е РХГ със съдействието на общината, Дружеството на художниците и представителството на СБХ, като събитието протича под патронажа на кмета на Русе. 
Журито селектира 156 работи на художници от България, Сърбия, Румъния, Италия, Австрия, Австралия, Корея, Турция, Франция, Великобритания, Испания и други държави. Както „Утро“ писа, голямата награда бе връчена на родения в Силистра Калоян Георгиев, който живее и работи в София.