Членове на русенската общинска организация към Регионалния съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва по традиция участваха и тази година с автопоход в празника на сухопътните войски - 19 ноември, и честването на 100 г. от Сръбско-българската война. На път към Сливница русенци спряха в Горна Оряховица за среща с колегите си там и да поднесат цветя пред паметника на героя от Априлското въстание Георги Измирлиев. 
В местността Мека црев на възвишението Три уши над  Сливница русенци се поклониха пред паметника на русенеца кап.Марин Маринов, командир на Трети бдински полк по време на Сръбско-българската война. Тежко ранен, той умира по-късно в София, но по настояване на баща му е погребан в Русе с военни почести. За съжаление, гробът му в двора на храма „Св.Троица“ е заличен при строежа на околните жилищни блокове, няма я и родната му къща, останала e само улица с неговото име.     
На следващия ден 25-те русенци разгледаха пантеона „Майка България“ в с.Гургулят, построен в чест на 100 г. от Сръбско-българската война и поднесоха цветя. А след това групата се включи в шествието дo паметниците на петимата капитани и тържествата в центъра на града.