Димитър Бербатов още не е преполовил сезона в ПАОК, но вече мисли за напускане. На българския нападател не му тръгна в гръцкото първенство, въпреки че в Солун го посрещнаха като бог. Митко не бележи често голове, а публиката взе да нервничи и уж обожественият Бербо вече е определян като дявол.
 
Търпението на местната публика се изчерпа след домакинското 0:0 в неделя срещу тима на „Панайтоликос”. Димитър остана цял мач на терена, но се „открои” с няколко фрапантни пропуска. Пригласяха му и другите футболисти на ПАОК – всеки се надпреварваше да греши и да върши глупост след глупост на терена. Феновете това и чакаха. Полудяха и взеха да ругаят и псуват всички. Барабар с доскорошния им любимец Бербатов.
 
„Махайте се, вървете си! Вие не сте лицето на ПАОК. Вие сте нещастници”, крещяха озверелите ултраси след последния съдийски сигнал. 
„Искам играчите ми първо да са мъже и после футболисти. Който не може, да ходи на балет”, отсече и изнервеният треньор на тима – хърватинът Игор Тудор.
 
Минути по-късно над хиляда запалянковци заобиколиха съблекалнята на стадион „Тумба”, където играчите се бяха покрили, страхувайки се от реакцията на тълпата.
На другия ден преди тренировката отборът отново е бил посетен от гневни фенове, които подкарали нови обидни рефрени към футболистите. Бербатов отново не бил подминат с цветущи ругатни.
 
„На Митко доста му се насъбра. Вярно е, че го посрещнаха повече от отлично, но защо сега публиката премина на другата крайност. Много го обиждат. Освен това самият той не е доволен от обстановката в отбора и съжалява, че през лятото прие офертата на ПАОК. Бербо е сърдит и много разочарован и вече мисли за раздяла. Знаете, че договорът му е за една година и на този етап по всичко личи, че няма да бъде подновен”, призна пред „ШОУ” човек от обкръжението на 34-годишният централен нападател.
 
Бербатов даже е имал продължителен разговор по темата с личния си мениджър Емил Данчев. Той е уведомил импресариото да започне да му търси отбор още отсега. Всъщност, самият Димитър отново се колебаел дали да сложи край на кариерата си през лятото или да търси поредното ново предизвикателство.
 
Митко мислеше да си купува къща в Солун, първоначално му харесваше, но от ден на ден ситуацията става все по-тежка. Играта на ПАОК никак не върви. Първоначалните прогнози, че отборът ще стане фаворит за титлата с идването на Бербатов се провалиха с гръм и трясък. Вместо да поведе тима, българинът изобщо не се зае с ролята на лидер.
 
Гръцки журналисти твърдят, че от представянето на Димитър са разочаровани не само феновете, но и ръководството на клуба. Босовете очакваха много от най-известния благоевградчанин, но до момента нищо не се получава.

„Ами след като едни и другите са разочаровани и след като Бербатов не е доволен от отношението към него, раздялата изглежда предизвестена. Все пак до края на сезона има време и току-виж, че Митко се отпушил, започвайки да отбелязва голове. Но въпреки това най-вероятно той ще си тръгне от Солун след края на сезона”, предполагат близки до седемкратния носител на приза „Футболист №1 на България”.