28-годишен мъж с умствено изоставане направи опит да изнасили баба, която се отърва, но ужасът от преживяното дълго ще бъде нейн постоянен спътник.
Драмата се разиграла в неделя около девет и пет вечерта в Могилино. А.Д. се напил и решил да утоли нагона си със самотна 80-годишна жена в селото. За да проникне в заключения дом, той тихичко свалил стъклото на входната врата, вдигнал райбера и с два скока се хвърлил върху бабата, която вече била в леглото си. Насилникът затиснал лицето на набелязаната жертва с възглавницата й, но нападната старица събрала всичките си сили и успяла да го ритне в слабините. Нападателят започнал да се привива от болка, а бабата изскочила на улицата и се развикала за помощ. Щом видял, че става горещо, А.Д. побегнал и се върнал в кръчмата да си допива.
Бабата познала мъчителя си и казала името му на полицаите от Две могили, които арестували слабоумния мъж малко преди да влезе у дома си. Образувано е досъдебно производство за опит за изнасилване, което предвижда ефективна присъда. Предвид умственото състояние на А.Д. обаче, той може да бъде оневинен.