МВР направи отчет на проведената мащабна операция срещу битовата престъпност в малките селища на страната. Според данните от доклада, оповестен от пресцентъра на МВР, по време на акцията са проверени общо 621 души. Двама имат дебели досиета в полицията и са задържани, тъй като са обявени за национално издирване.
По време на мащабните действия са проверени са 316 автомобила и 72 обекта, полицейски служители са реагирали на 13 сигнала.
Единият от двамата заловени рецидивисти е закопчан във врачанското село Малорад. 24-годишния мъж е заловен в лека кола „Киа Соренто”. При направената справка е установено, че той е обявен за издирване.
Другият издирван е на 29 години, от с. Бабук, област Силистра . Престъпникът сам се набутал в ръцете на ченгетата като прескочил оградата на частен дом и отправил заплахи към собственика. След подадения сигнал от човека, полицаите посетили адреса и задържали мъжа.

На територията на област Монтана, на бензиностанция на входа на с. Мърчево полицаите спрели за проверка лек автомобил „Рено“, управляван от 47-годишен криминално проявен мъж. В колата с него пътували още двама мъже, които също имали криминални регистрации. Оказало се, че те са иманяри, тъй като униформените намерили в багажника на автомобила 2 металотърсача. Тримата са задържани.

Край бургаското село на на разклона за с. Малина е спрян за проверка лек автомобил Опел „Кадет”, в който пътували двама души с криминални досиета, а в багажника ченгета открили 90 килограма риба от незаконен улов, която е иззета.

Жител на плевенското с. Бъркач пък е задържан за саморазправа и побой. По време на мащабната операция екип на полицейски патрул от Плевен, участвал в проверки на територията на Долни Дъбник получил сигнал за нанасяне на побой в селото.
На място са установени нападателят и потърпевшият - и двамата криминално проявени. Побойникът е отведен в районно управление „Полиция”- Долни Дъбник и e задържан.