20-годишният Денислав Станоев, който по време на конференцията на ГЕРБ миналата седмица нападна журналисти и протестиращи, излиза на свобода. Софийският районен съд му наложи втората по тежест мярка за неотклонение - "домашен арест".

Че има достатъчно данни, че е хулиганствал по време на партийния форум, като според съда такова било цялостното му поведение по време на конференцията на ГЕРБ. Имало и опасност да извърши друго престъпление.

Макар да няма обвинение за нанесени леки телесни, трима пострадали са разпознали Станоев като човека, който им е нанасял удари, заедно с други все още не неизяснени по делото лица.

Тъй като мъжът е с чисто съдебно минало и не е бил задържан друг път, съдът му наложи мярка за неотклонение "домашен арест", каквото беше и алтернативното искане на прокуратурата.

Случаят на партийния форум на ГЕРБ беше коментиран по-рано днес и от премиера Борисов с думите:"Ако на мач на "Левски", в публиката им отидат от ЦСКА, кой е провокаторът? Тези провокатори как да ги отстраним? Трябва да ги блъскаме. Ние отидохме ли на "Позитано" и при Христо Иванов да провокираме. Те дойдоха с ясното съзнание да провокират".