"Оставям "Левски" в ръцете на достойни и реални хора от плът и кръв“, обяви бившият собственик на "сините" Тодор Батков заяви в емоционално слово пред акционерите на клуба.
„Каквото можах и каквото имах, дадох за "Левски". Направих компромиси, но никога не предадох клуба. Оставям отбора в сигурни ръце, надявам се скоро да дойдат и така чаканите резултати. Оставам отворен към хората от новото ръководство, ако имат нужда от съвет и алтернативно мнение, винаги съм на разположение“, сподели адвокатът.
ПФК "Левски" е на загуба от 5 638 000 лева за 2014 година. Това стана ясно по време на Общото събрание на акционерите, на което Константин Баждеков е изнесъл финансов доклад.
На сбирката присъстват акционери, притежаващи над 98 процента от акциите.
От доклада става ясно, че клубът е имал разходи в размер на почти 14 милиона лева. През 2014 година са намалели спонсорите, рекламните приходи, както и приходите от посещения на мачовете. Отбелязва се сериозен подем от закупуването на фен артикули, което се свързано най-вече с юбилейния мач на сините срещу Лацио.
През 2014 година Левски е платил глоби към БФС в размер на 143 хиляди лева. Клубът е бил санкциониран от УЕФА с 200 хиляди евро, заради нарушаването на финансовия феърплей, които ще бъдат удържани при следващото участие на тима в Европа.