Летище Пловдив ще съществува, категоричен бе днес кметът на града Иван Тотев- но очевидно начинът му на работа в момента не е добър. В близките дни предстои среща на кмета с директора на летището, за да се получи по-пълна информация за състоянието на аеропорта, предаде кореспондентът на БГНЕС в Пловдив.
В нощта на събота срещу неделя там кацнаха два самолета на Wizz air, а от 6 месеца вече летището нито е резервно на София, нито на самолетната компания, нито пък работи след 22 часа през нощта.
И общината, и управлението на летището са на една позиция- да се търси концесионер, и то възможно най- скоро, каза кметът Тотев. 200 000 лв. внася ежегодно община Пловдив във Фонда за развитие на летище Пловдив, миналата година сумата е стигнала 400 000.
Кризата на летище Пловдив не е от вчера и се развива постъпателно към очакван край, който бе много точно илюстриран с кацането на двата самолета в тъмнина и при затворен терминал. След орязването на субсидията от Министерството на транспорта, започнаха масови съкращения, последните – на 50 души от персонала, сред тях и на шефа на охраната- бяха буквално преди дни