Стриктно ще следя уговорената техника със снегопочистващите фирми да е 100% на разположение, иначе няма да плащам. Освен това при констатиране на случай на служител, който не изпълнява задълженията си, а е с вдигнато гребло или не ръси, ще се налагат санкции. Ще се плаща само за реално изчистеното, категоричен бе кметът Пламен Стоилов на втората среща за зимната подготовка, в която участваха кметове на села, представители на снегопочистващите фирми и на институциите. 
Той подчерта, че по новите настилки не трябва да се използва никаква сол, като в тази връзка снегопочистващите фирми докладваха, че имат достатъчно количество инертни материали, а техниката им е готова. Стоилов бе категоричен, че трябва да се обърне особено внимание на тротоарите, пешеходните пътеки и подходите към тях, както и на спирките и пространствата около тях и да не се допуска обледяване. Трябва да се обърне специално внимание и на подходите към Спешна помощ,  медицинските центрове, приемните на болниците, училищата и детските градини, допълни кметът. Освен това той разпореди да се извърши проверка доколко добре са обозначени изходните устройства и тръби на газоснабдителните дружества, тъй като ако знаците не са достатъчно високи, тежките булдозери не ги виждат, минават и ги късат. Кметът посочи, че сега усилията трябва да се съсредоточат в прибирането на окапалите листа, за да не се запушват шахтите, които при обледяване блокират. До началото на първия сняг всички шахти да са готови, проверени и почистени, разпореди той.
Новото през зимния сезон е осигурената малогабаритна техника за почистването на тесните улици, както и почистването на пробива „Кауфланд“ и новото кръгово, посочи началникът на общинския отдел „Управление при кризи“ Иван Чехларов, а Стоилов допълни, че последната приемателна комисия за двата обекта ще е около 15 декември, като дотогава движението ще е възстановено. 
От Областната дирекция на МВР поискаха да имат списък коя фирма кой район почиства, за да реагират адекватно на подадените сигнали от граждани. 
От изказвания на кметове на села стана ясно, че от моста между Николово и Мартен са паднали 2-3 стоманобетонни плочи. Кметът на Бъзън Василена Цанкова пък апелира да се почистят клоните и храстите на разклона към селото, тъй като няма видимост. Друг проблем са дупките между Ново село и Долно Абланово, които са дълбоки 40 см, както и пропадането на пътя при „Метро“, за което е внесен проект за ремонт, но не са осигурени парите.