Русе ще стане сцена на любопитен артдуел между два изключителни ансамбъла. В един и същ ден - на 4 декември, в града ще гостуват летящите грузинци „Сухишвили“ и Държавният балет на лед на Санкт Петербург. За съжаление това съвпадение ощетява публиката, тъй като със сигурност ще има хора, които биха искали да изгледат спектаклите и на двете трупи, но сега ще трябва да избират.
Изключителният ансамбъл „Сухишвили“ е познат на Русе от предишни гастроли, но сега Летящите грузинци идват с невиждан спектакъл. Зрителите в „Булстрад Арена“ ще се насладят на двучасовата програма с най-зрелищните и емблематични танци, създадени за последните 70 години от поколения танцьори в институцията „Сухишвили“. 
Балетът ще посети България в състав от 70 танцьори и собствен оркестър. На сцената ще бъдат сменени 600 автентични грузински костюма, ръчна изработка, украсени със скъпоценни камъни. Зрителите ще бъдат изумени от невероятните акробатични танци със саби и ножове, изработени от стари грузински майстори - запазената марка на огнените грузинци, танцувалната техника на мъжете, които танцуват на пръсти, без помощта на палци и туфли и плавните, пързалящи движения при жените.
Създаден през 1945 години под стълбата на стара сграда на филхармония, Национален балет на Грузия „Сухишвили“ изнася за изминалите 70 години над 10 000 концерта на петте континента пред внушителните 50 милиона души. 
Най-добрият  ансамбъл в света /по оценка на „Вашингтон Поуст“/, поставя рекорд в „Ла скала“, който остава прецедент в историята на залата - публиката извиква танцьорите на бис 14 пъти.
Нови промоционални билети по 10 лева пуснаха организаторите на гостуването на Държавния балет на лед на Санкт Петербург.
Интересът е огромен, вместо предвидените два спектакъла на постановките „Спящата красавица“ и „Ромео и Жулиета“ в Доходното здание се очакват три.
Билети и за двата спектакъла се продават на касите на Ивентим и в сайта на компанията.