Комшийски пререкания и искрено лоши отношения станали повод за граждански арест и суматоха в блок. Коренът на проблема бил изместен автомобил, за който имало съмнения, че е бутан и оставен паркиран в неестествено положение.
Фамилията слязла пред блока, за да огледа дали има щети по колата и как тя е сменила мястото си. В същото време към входа се запътил неприятният за тях съсед, за когото родата смятала, че е виновен за странния инцидент, а и за предишни техни неволи. Затова решили да го спрат, преди да е влязъл в дома си и да им се изплъзне. Препречили му пътя и започнали да му търсят сметка защо е ударил автомобила и след това не се е обадил. Мъжът отрекъл да има нещо общо и тръгнал да се прибира, но ядосаните съседи разбрали, че той е подпийнал и му казали, че ще звъннат на спешния телефон 112 и ще извикат полицаи, които да констатират, че пияният комшия е причинил пътно произшествие. Така цялата фамилия с ръце, крака и тела започнала да пречи на мъжа да се прибере. Докато една от жените не паднала фатално и не си счупила раменната става. За средната телесна повреда тя предаде на съд своя комшия и му поиска 15 000 лева обезщетение.
Падането на жената е причинено от нарушаване на равновесието й вследствие на упражнената от нея сила да дърпа мъжа за дрехата. Това довело до изпускане на захвата й и политането й. Не се спори, че тя се е стремяла да му попречи да се прибере във входа на блока и да го върне там, където ще пристигнат полицаите, коментира в съдебното си решение състав на Русенския районен съд. Магистратите прецениха, че мъжът по непредпазливост е причинил телесната травма на съседката си, но е можел да предположи, че в подобна ситуация тя ще  падне и ще се нарани.
Затова съдът го призна за виновен, но го освободи от наказателна отговорност, като го глоби с 1500 лева. Освен това той ще трябва да плати и 2500 лева обезщетение на наранената комшийка, както и над 1200 лева разноски и такси. Решението може да се обжалва.