Черният петък за световния американски онлайн търговец на дребно Amazon ще започне по-рано. Обикновено това е 28 ноември, денят след Деня на благодарността, който се възприема за начало на коледното пазаруване. Тази година обаче компанията обяви, че черният петък ще започне седмица по-рано – на 20 ноември.
Нови сделки ще се добавят на всеки пет минути в продължение на осем дни, информира USA Today.
В полунощ - нощта на четвъртък срещу петък, гигантът за онлайн пазаруване на дребно ще пусне 10 от своите „Сделки на деня“. Традиционно компанията ще предложи хиляди специални сделки, като притежателите на Amazon Прайм акаунти получават предимство и ще могат да видят голяма част от обявените намаления 30 минути преди обикновените потребители на сайта.
Ексклузивни оферти ще има и за пазаруващите чрез мобилни устройства, като ще са налични и сделки, които могат да се правят само чрез приложения и ще са налични само в Android, iOS и Fire OS. Тези продажби ще започнат от Деня на благодарността и ще продължат до 9 декември.
Докато компанията все още не е разкрила какви точно продукти ще бъдат пуснати в Черния петък, през следващите осем дни потребителите на онлайн търговеца могат да очакват големи отстъпки не само на продукти на компанията. Така например, Kindle Paperwhite може да се закупи за 99 долара вместо за 119 долара. Amazon Fire TV излиза 25 долара – с 15 долара по-малко от реалната цена. 32-инчов Samsung 1080p LED TV ще се продава за 177,99 долара, а 75-инчов 1080p LED Smart TV на същата компания – за по-малко от 2000 долара.