Президентът на ФИФА Сеп Блатер е останал разочарован, след като апелативната комисия на ФИФА отхвърли неговата жалба срещу отстраняването му от футбола за 90 дни.

Санкцията бе наложена от комисията по етика и същото наказание получи и президентът на УЕФА Мишел Платини.

"Президентът Блатер е разочарован от днешното решение на апелативната комисия за временното му отстраняване. Но той е решен да изчисти репутацията си", заяви неговият адвокат Ричард Кълен.

"Блатер продължава да оспорва това решение и чака възможност да бъде изслушан, включвайки представяне на доказателства и документи, и по този начин да демонстрира, че не е нарушавал етичния кодекс", каза още адвокатът на швейцареца.

60-годишният Платини и 79-годишният Блатер са разследвани заради скандала с хонорар, преведен на французина от швейцарския му колега. Плащането от два милиона швейцарски франка е било осъществено през 2011 г. за работа, свършена от президента на УЕФА през периода 1999 - 2002 г.

Наказанието им от 90 дни може да бъде увеличено с още 45 дни. Освен това е временно и може да се стигне до драстично по-голяма санкция, когато приключи разследването на етичната комисия. Очакванията са комисията да се произнесе до Коледа, а евентуално наложената забрана да е за около шест години.