Както вече е известно, старши треньорът на „Дунав“ Веселин Великов бе наказан с лишаване на права за 3 мача. Ето какво съдържа тази санкция, дошла преди изключително важното съботно домакинство срещу „Спартак“ /Плевен/. 
Според наредбата на БФС наказан треньор няма право да влиза в съблекалнята един час преди мача и един час след неговия край. Категорично се забранява и да дава указания на помощника си, включително и по телефона, което е едно от най-смешните ограничения в ерата на комуникациите. 
Иначе наставникът може да седне на трибуните сред зрителите за разлика от правилата в Англия например, където наказаният наскоро мениджър на „Челси“ Жозе Моуриньо бе принуден да изгледа двубоя на своя отбор по телевизията.
Като се знае по принцип колко важно от гледна точка за самочувствието на футболистите е присъствието на старши треньора в близост до тъча, русенският отговор за наказанието на Веско Великов трябва да са колкото се може по-пълни трибуни. С многобройна публика до себе си и помощникът Людмил Киров в треньорския квадрат „Дунав“ може и трябва да бие „Спартак“ с вдъхновена и красива игра.
Мачът ще започне в 14.30 часа. До края на годината, както първи писа „Утро“, ще се изиграят две срещи от пролетната програма. „Дунав“ ще посрещне на 28 ноември „Лудогорец 2“, а на 5 декември ще гостува на „Литекс 2“.