"Сериозни планове за експлозии" станаха причина за евакуацията на стадиона в Хановер, където във вторник вечерта трябваше да се играе приателския футболен мач между отборите на Холандия и Германия, съобщи шефът на полицията за германската област Долна Саксония пред държавната телевизия на Германия NDR.
Фолкер Клуве обясни пред телевизионния канал N24, че полицията разполага с доказателства за това, че е направен опит на стадиона в Хановер да бъде активирано взривно устройство. Малко преди двубоя органите на реда са открили подозрителен предмет. Веднага след това всички подстъпи към стадион "HDI Арена" са били блокирани, а улиците край него - отцепени.
Германският национален отбор написа в Туитър, че двубоят е бил отменен и че "#DieMannschaft са под полицейска закрила и са ескортирани на безопасно място."
Очакваше ке германският канцлер Ангела Меркел и трима други високопоставени правителствени служители да присъства на срещата, съобщиха от офиса на Меркел.
Инцидентът става четири дни като трима атентатори самоубийци се взривиха край стадион „Стад дьо Франс“ в парижкото предградието Saint-Denis по време на футболен мач между Франция и Германия.
Планирано е Франция и Англия да изиграят приятелски футболен мач във вторник вечер на стадион „Уембли“ в Лондон. Преди началото на срещата полицията увеличи присъствието си около стадиона и в някои оживени райони, като например транспортни възли в британската столица.