Над 30 горски служители се включиха в гасенето на два пожара в горската територия на село Черни Вит, община Тетевен. Единият пожар е възникнал вчера сутринта и бил овладян в края на деня. През нощта огънят се възобновява и към момента обхваща повече от 250 дка широколистна гора.Вторият пожар, възникнал днес отново в землището на с. Черни Вит е обхванал над 250 дка широколистна и иглолистна гора. И двата пожара са низови. По първоначални данни причините за пожарите са човешка небрежност, съобщава БГНЕС. 

Към момента има възникнал пожар и в землището на гр. Чипровци, на територията на Регионална дирекция по горите – Берковица, съобщиха от Агенцията по горите.

Министерство на земеделието и храните и Изпълнителна агенция по горите напомнят за проява на бдителност и отговорност при досег с гората.

Всеки, попаднал в близост до възникващ пожар трябва да осигури по възможност безопасност на хората в района и веднага след това да информира на телефон 112, в най-близката хижа или туристически пункт, в местното горско стопанство или в кметството на населеното място.