Членове на Обществения съвет към Център за лечение на деца алармираха, че вече повече от месец центърът е оставен без финансиране.
На среща със заместник-министъра на здравеопазването Бойко Пенков и с експерти като причина за липсата на финансиране са изтъкнати технически причини, коментира пред БНР Десислава Хормузова - член на Обществения съвет към Център за лечение на деца, която представлява и гражданската инициатива „Спаси, Дари на...".
Беше ни изтъкната чисто техническа причина за спирането на парите. Те са спрени от почти два месеца. Няма пари, забавяне на някакви протоколи от заседание на Обществения съвет, била причината. Това, когато касае живота на деца, е доста неприемливо. Били изпратили едно писмо, били изпратили второ - така не се прави, когато става въпрос за живота на деца, посочи Десислава Хормузова.
Това се изтъква за първи път като причина. До сега не са искани такива протоколи. В момента искат на час по лъжичка, като по този начин бавят парите. Защо съзнателно спират финансирането? - ние задаваме този въпрос, но все още нямаме отговор, допълни тя. 
Нашите подозрения са, че чиновници се опитват да се доказват и да се вихрят на гърба на болните деца, категорична бе Хормузова.