Съжалявам за всичко, което се случи, но аз нямам вина в цялата ситуация. Това бяха последните думи на обвиняемия Петко Савов, преди обявяването на присъдата му, съобщава „Фокус”.Пред Великотърновски окръжен съд той обясни, че е стрелял при неизбежна самоотбрана, за да защити своя и живота на майка си. 

„Съжалявам за всичко, което се случи, защото от цялата ситуация пострадалите сме аз, майка ми, семейство Шаркови и едно дете, което остана сирак. Но аз нямам вина в тази ситуация, защото бях нападнат в дома си. Вината трябва да поеме Министерство на вътрешните работи. Разчитам на вашата съвест и моля да бъда оправдан по всички обвинения”, каза още Петко Савов.

Днес приключиха всички пледоарии, както на обвинението, така и на защитата. Преди да произнесе последната си дума на обвиняемия бе даде възможността да произнесе дуплика на пледоариите, които са четени по-рано днес при закрити врата. 

В нея той поиска пълна възстановка на специализираната акция, която се проведе на 14 март 2014 година в дома му. Освен това поиска и обяснение от прокурора.Той обясни, че от обаждането на майка му до Спешна помощ, след като е бил ранен, до пристигането на линейка в дома му е имало период от два часа. По думите му, записът от спецакцията е фалшифициран. 

Като доказателства за това той посочи, че в него акцията не започва с масирана стрелба, както се е случило наистина. Освен това, според него, прокурорите твърдят, че е имало разговори между него, Емил Шарков, убитият спецполицай, и някои от останалите барети. 

Петко Савов поиска нова проверка на записа, която да бъде извършена не от МВР, а от друга компетентна институция. Според Савов оръжията, които е притежавал, са преместени от местата, на които ги е оставил. По думите му, това е направено, за да се прикрие, че не той е виновен за смъртта на Емил Шарков. Присъдата по делото ще бъде произнесена на 19 ноември от 10.00 часа от Великотърновски окръжен съд.

Припомняме Ви, че Петко Савов е обвинен за предумишлен опит за убийство на шестима полицаи, в притежание на незаконно оръжие и боеприпаси.