Нечовешките и брутални мъчения, на които 30-годишният Красимир Христов подложил като във филм на ужасите възрастно семейство в Бистренци, му донесоха намалена присъда след разглеждане на делото на втора инстанция. Апелативният съд във Велико Търново определи осъжданият 13 пъти рецидивист като нагъл, циничен и зъл. И въпреки това редуцира наказанието му от 15 години затвор на 12 години. Присъдата може да се обжалва и пред Върховния касационен съд.
Случаят потресе цялото село. На 20 февруари пияният до несвяст Красимир нахлул с взлом в дома на старците, взел дървена летва и влязъл в стаята, в която бил мъжът. Обяснил, че идва за пари, а отговорът на дядото, че няма нито лев, разгневил пияния рецидивист. Замахнал с дървото срещу него, но старецът се предпазил с ръката си и успял да се спаси от удар в главата. Мъчителят поискал личната и дебитната карта на дядото и след като мъжът му се възпротивил, 
извергът започнал да го влачи - изнесъл го на улицата, съборил го на земята и започнал да го удря като куче 
с ръце и крака по главата и тялото. Пенсионерът склонил да му даде последните си 25 лева. Помолил обаче насилника да му остави поне 5-те лева, за да има с какво да си купи хляб. Рецидивистът проявил „милост“ и оставил дребните пари на възрастния мъж, след което отново го завлякъл в стаята. Тогава дядото му дал и дебитната си карта, но хитро към нея добавил листче с грешен пин код. Красимир се сетил, че може бабата да има пари в себе си, затова завлякъл пенсионера до нейната стая. Жената обяснила, че няма пари дори за хляб и думите й отново вбесили насилника, който счупил две от чекмеджетата на кухненския шкаф. С парче дърво от тях започнал да налага по главата и тялото ту старицата, ту пребития й вече съпруг. Викал им, че иска пари иначе ще отнесат здрав пердах. Накарал възрастните да слязат в мазата, 
завързал им ръцете, а около телата им омотал тел, с която ги хванал към дървена греда
С цялата си наглост и безочие обяснил, че е гладен, а хората му казали, че имат хляб и наденица. Взел храната и пред тях започнал най-спокойно и демонстративно да вечеря. След като се нахранил ги „успокоил“, че по някое време ще се върне и ще ги отвърже.
Действително след известно време нападателят отново отишъл при жертвите си и ги развързал. Последвал обаче най-големият кошмар в живота им. Вързал и двамата към дъската на леглото и заявил на старицата, че иска да прави секс с нея. Започнал отново грубо да налага с дъска пенсионерите, заплашвал ги да мълчат иначе нищо добро не ги чакало, след което непоколебимо започнал с грозните и потресаващи блудствени действия. Накрая стигнал и до мъчително и болезнено изнасилване. През цялото това време 
мъжът бил вързан и гледал какво се случва със съпругата му, като дори не смеел да реагира заради силния страх
който изпитвал. А и бил безпомощен в сравнение с младия и пиян звяр. След това инквизиторът се осведомил каква е наличността по дебитната карта и изгорил всички дъски, с които налагал безпомощните съпрузи, с изключение на едно, което бабата успяла да скрие под леглото. Мислел, че с това ще прикрие всички следи от нечовешките унижения и терор. Тръгнал си от къщата на ужасите без да се интересува от състоянието на пенсионерите, като дори ги оставил вързани.  
На следващия ден сутринта се върнал при изтормозените до краен предел старци и ги заварил завързани и изнемощели, както ги оставил през нощта. Но вече бил изтрезнял и изглежда разумът му проговорил. Върнал дебитната карта на дядото, развързал ги и започнал да ги уговаря и заплашва да не съобщават в полицията за случилото се. След това си отишъл. Малко по-късно пенсионерът превъзмогнал страха си и разказал на кметския наместник в селото за преживения апокалипсис. И двамата възрастни били откарани в болницата, където били освидетелствани с голям брой охлузвания, наранявания, отоци и счупвания. 
Изнасилването и блудствените действия се характеризират с изключителна бруталност. Пострадалата жена, която с нищо не го е провокирала е жестоко вързана и пребита в собствения си дом. В резултат на жестокия побой е получила изключително сериозни травматични увреждания. Беззащитната възрастна жена не е имала възможност за съпротива. Въпреки това 
Красимир продължил да я удря с парчето дъска по тялото и главата и преди, и по време на изнасилването 
Макар и завършило в стадия на опита, изнасилването е изключително нагло, безсрамно и безцеремонно, е и унизително при това много по-вече от обичайните случаи на това престъпление, тъй като е било извършено пред очите на съпруга й, коментира в мотивите си съдът на втора инстанция.
Магистратите обърнаха внимание, че възрастното семейство и без това е било съсипано и обрулено от живота, тъй като преди 2 години загубило дъщеря    си.  
Едва 30-годишният и учил само до трети клас Красимир е осъждан 13 пъти за различни престъпления, което сочи, че трайно не зачита правовия ред в страната, както и че наложените му и изтърпени наказания не са изиграли своята роля за поправянето и превъзпитаването му, нито са постигнали целения от закона възпиращ ефект. 
Ужасяващо е, че в рамките на два-три часа е извършил няколко тежки престъпления, 
насочени против личността на различни граждани. Начина на извършването им същевременно го характеризира като зъл и жесток човек, посочват още съдиите във Велико Търново.
Последно рецидивистът е осъждан на пробация, а от затвора излязъл 7 месеца преди кошмарните си изстъпления - на 30 юни 2014 година.
В края на май чудовището Красимир застана пред Окръжния съд в Русе, където се съгласи с всички факти в обвинителния акт срещу него и не пожела нито да бъдат разпитвани свидетели, нито да представя други доказателства. С това си осигури намалено наказание, което се предвижда по закон. Вместо 15 години присъдата му бе намалена на 10 години. Заради тежките престъпления обаче съдът я увеличи с 1/2 и така тя отново стигна 15 години. Толкова искаше и прокуратурата.
Пред втората инстанция обаче Красимир жално се оплака, че бил твърде сурово осъден и поиска присъдата му да бъде намалена. Апелативните съдии сметнаха претенциите му за частично правилни. Признаха го за невинен в обвинението, че е лишил противозаконно от свобода двете си жертви. Освен това сметнаха, че 10-те години затвор трябва да бъдат увеличени с 2 години, а не с 5 и така наказанието му стана 12 години. Още една инстанция може да излезе с решение по казуса, ако наказанието бъде оспорено.