Русенският административен съд излезе с първото решение по серията съдебни битки за оспорване на резултатите от местните избори. На първа инстанция магистратите обявиха за напълно редовен и законен изборът на Михаил Трифонов от местна коалиция „Единни за община Две могили“ за кмет на Каран Върбовка.
Спор за неговата победа започна опонентът му от ГЕРБ Георги Иванов, който още на първи тур се сбогува с мечтата за кметския пост. Той получи 86 гласа срещу 123 за спечелилия кмет. Според Иванов е извършено неправилно отчитане на действителен глас за недействителен.
В съдебно заседание един по един бяха преброени положените от гласоподавателите подписи в избирателните списъци, след като пуснали бюлетина в Каран Върбовка. Действително бе констатирано разминаване в един от списъците, но тъй като става дума само за 1 глас, съдът сметна, че това не се отразява върху крайния резултат от избора. 
Липсва спор за изборния резултат към момента на преброяване на подадени гласове от СИК, в чийто състав са включени длъжностни лица от жалещата се партия ГЕРБ. Липсват и доказателства за неотчетен действителен глас за избора за кмет, затова няма основания за отмяна на изборните резултати, реши Административният съд. 
Магистратите коментираха и поправките в протоколите, като прецениха, че те са свързани с отстраняване на очевидни грешки. 
Спорът за изборния финал в Каран Върбовка може да продължи и пред Върховния административен съд.