Синя шапка, синьо шалче, синя тениска - така изглежда неизменният гардероб на един снажен русенски мъж, който ще празнува днес юбилеен рожден ден. Ако видите отдалеч възедра фигура по тънка фланелка с къси ръкави при температури под 10 градуса, не бива да се съмнявате, че това е Юлиян Йорданов. 
Фенът на спортните фенове в Русе ще вдигне наздравица за 50-ия си рожден ден. И макар че завъртя половин век, продължава да е неизменна част от агитката. Нейният доайен! Пее и реди възгласи до младите момчета. Така е от преди повече от 30 години, когато марката „Дунав“ - футболна, баскетболна, волейболна, става неговата голяма любов. Неслучайно в колекцията си има истински златни медали от шампионските титли на „Дунав 8806“. Дар на признателност са от президента на клуба Красимир Трифонов.
Има фенове и фенове. Едните повече говорят, другите действат. Юлиян е по делата. Той не пропуска нито един мач на футболния „Дунав“. Нито един! Когато отборът играе навън, поемат на път със съпругата си Нели. През този сезон нямат нито един изпуснат двубой - кракът им стъпи в Поморие, Банско, Бургас, Крупник, навсякъде! Мачът свършва, а те пътуват към Русе през нощта със семейната си кола.
И понеже кръвта на вода не става, синът им Радослав е диригентът на агитката. Завършилият Музикалното училище Радо задава ритъма на феновете с тъпан в ръце. Без него атмосферата на стадиона и в залата далеч не е същата.
Най-голямата радост за Юлиян обаче е първородният му внук. Малкият му адаш вече има дядовия си гардероб - шапката, тениската, шалчето! Беше на само няколко месеца, когато го доведоха с количката на Градския стадион. Още му е рано за място в агитката, но и това ще стане.
Голямата мечта на Юлиян е да види „Дунав“ в „А“ група. Настрада се от дълго очакване. Пожелаваме му да дочака тази радост още през идната пролет. Той я заслужава като отплата за вярното си сърце. 
Честит празник, Юли!