Над 240 души - по двана в минута - подкрепиха само за два часа подписката на „Шоуто на Слави“ за провеждане на референдум за смяна на политическата система. В Русе подписи се събират пред Халите, а основните въпроси са за въвеждане на мажоритарни избори, намаляване на депутатите на 120, редуциране на партийните субсидии до 1 лев на глас, електронно гласуване и изборност на полицейските началници по места.
Хората, които се включиха в инициативата, са категорични, че искат промяна в политическата власт. За тези, които имат конкретни предложения, пък е предвидена специална тетрадка, в която те да изразят свободно своята позиция.
Искам депутатите да се намалят не до 120, а до 60, каза един от чакащите на опашката граждани. 
Събирането на подписи ще е всеки ден в продължение на три месеца от 10.30 до 17 часа. В Русе има над 40 доброволци, които са се записали, като пунктове ще има и пред магазин „Кауфланд“ в кв. „Дружба“, както и на кръговото преди болницата, обясни координаторът на подписката за Русе Красимир Казаков.
Вчера дори имаше хора, които дойдоха специално до центъра с такси, за да се подпишат. Една жена от блок „Съединение“ ми се обади, тъй като целият блок иска да се включи в подписката. От селата също ми позвъниха с искане да отидем и при тях, каза още Казаков.